Arbeidsmarkt

Stages

Instroom bevorderen via stageplaatsen
Het bevorderen van instroom vanuit het mbo is heel goed mogelijk door stagebedrijf te worden. Om studenten de kans te geven om de bouwmaterialenhandel te leren kennen, kunt u de stages aanbieden via de Stichting Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB). Hibin participeert in Stichting Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB) en faciliteert en ondersteunt het proces van stages en praktijkopleidingen. 

Hibin heeft ook het filmpje Werken in de bouwmaterialenhandel laten maken. Geïnteresseerden krijgen in drie minuten een goed beeld van de mogelijkheden die de bouwmaterialengroothandel te bieden heeft.

Bedrijven kunnen hun beschikbare stageplaatsen plaatsen door een account aan te maken en stages vervolgens te plaatsen via MijnSBB. De website www.stagemarkt.nl is de plaats voor studenten of scholen om stages of leerwerkplaatsen te zoeken. Bedrijven hebben daarbij de mogelijkheid om bol stages of bbl leer/werkplaatsen aan te bieden. Het is belangrijk om steeds actuele stages in beeld te brengen en ook zoveel mogelijk informatie over uw organisatie te verstrekken.

Om erkend te worden als leerbedrijf moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een belangrijk criterium is bijvoorbeeld dat er één of meerdere medewerkers aanwezig zijn die als praktijkopleider kunnen fungeren. Ook moet de leerling de ruimte krijgen om de praktijkkant te oefenen en uit te voeren. Interesse om leerbedrijf te worden? Dat kan via het SBB door op deze link te klikken.