Cursus

Bouwlogistiek Game

De serious game Bouwlogistiek@Work laat deelnemers ervaren wat de effecten van innovaties in de bouwlogistieke keten zijn.

Het optimaliseren van logistieke processen en onderlinge afstemming tussen partijen in de bouw wordt steeds belangrijker. Hibin heeft met TNO, TLN, Hogeschool Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, Bouwend Nederland en een aantal grote bouwbedrijven deze bouwlogistieke game ontwikkeld. In een competitief spel krijgen de deelnemers inzicht in in de logistieke dynamiek van een uitvoerder op de bouw. Enkele teams spelen tegen elkaar en organiseren de aanvoer van mensen en materiaal met als doel het gebouw in de kortste tijd en tegen de laagste kosten te realiseren.

Inhoud
De game wordt over twee rondes gespeeld. Na de eerste ronde volgt een evaluatie en kan ieder team de te volgen strategie in de tweede ronde bespreken. Nadat de tweede ronde is gespeeld volgen evaluatie en discussie naar aanleiding van de game. Aan de hand van een aantal stellingen wordt gediscussieerd over de volgende onderwerpen:

  • Wat kan de bouwmaterialenhandel voor de klant betekenen om het bouwproces beter te laten verlopen?
  • Hoe verkoop je deze dienstverlening aan de klant? Hoe kom je met de klant in gesprek over de regie op de bouwplaats?
  • Welke rol kun je invullen in de keten? Neem je de regie? Neem je deel aan bouwteams?
  • Wat kan de bouwmaterialenhandel bijdragen aan het verlagen van faalkosten in de bouw en het verhogen van productiviteit?

Bestemd voor
Medewerkers in de bouwtoelevering die contact hebben met klanten over de regie en inrichting van een bouwproject. Je kunt dan denken aan verkoopmedewerkers binnendienst, verkoopmedewerkers, buitendienst, accountmanagers, teamleider logistiek, etc.

Voorkennis
Voorkennis is niet strikt noodzakelijk om deel te nemen aan deze workshop. De opleiding Basiskennis Bouwlogistiek (E-learning) ter voorbereiding verdient wel aanbeveling. Tevens is het van belang dat deelnemers aan de game klantcontacten hebben waarbij de logistieke dienstverlening wordt besproken.

Vooropleiding
Basiskennis Bouwlogistiek (E-learning)

Werkwijze
De game wordt over twee rondes gespeeld. Na de eerste ronde volgt een evaluatie en kan ieder team de te volgen strategie in de tweede ronde bespreken. Nadat de tweede ronde is gespeeld volgen evaluatie en discussie naar aanleiding van de game.

Resultaat
Na afloop kan de deelnemer zich goed inleven in de logistieke complexiteit voor de uitvoerder op een bouwproject. In de discussies rondom het spel krijgt de deelnemer een scherper beeld van zijn eigen functie in het bouwproces en de mogelijkheden om logistieke dienstverlening beter aan de klant te verkopen.

Bekijk ook:

Duur
1 dagdeel, van 13.00 tot 17.30 uur

Investering
Voor een in company uitvoering van 6 tot 8 deelnemers
Hibin-leden: € 1.440,-
Niet Hibin leden: € 1.600,-

Voor een incompany uitvoering van 9 - 16 deelnemers
Hibin-leden: € 1.950,-
Niet Hibin leden: € 2.167,-

Voor meer deelnemers is de prijs op aanvraag
Open inschrijving: € 295,- per deelnemer