Cursus

Bouwdeelcursus Installaties in Badkamer & Keuken

Een basiscursus rondom de bouwtechnische aspecten van de installatie van badkamers en keukens, de producten, hun toepassing, voorbewerking en verwerking.

Het werken in de bouwmaterialenhandel vraagt om het continu opfrissen van kennis om de klant optimaal te kunnen bedienen. In deze cursus maak je op een praktische manier kennis met de belangrijkste aspecten van het installeren van badkamers en keukens. Ter voorbereiding op de praktische cursusdag krijg je toegang tot een e-learningmodule met daarin belangrijke basiskennis over het onderwerp, (toets)vragen en opdrachten.

Inhoud
De onderwerpen die in de bouwdeelcursus installaties in badkamer en keuken aan de orde komen zijn o.a.:

 • Leidingwaterinstallaties
 • Gasinstallaties
 • Elektrische installaties
 • Centrale Verwarmingsinstallaties
 • Vuilwaterafvoer
 • Ventilatiesystemen
 • Leidingmaterialen en fittingen
 • Lozingstoestellen

U gaat dus echt aan het werk met het materiaal. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten heeft u de beschikking over praktische handleidingen en overzichten. (ook handig in uw dagelijkse werk!)
Elke opdracht wordt nabesproken. Waarom en wanneer kiest u voor dit product met deze toepassing en verwerking? Waar moet u goed op letten? Welke adviezen kunt u aan de klant geven? Wat heeft een klant allemaal nodig en wat kunt u dus nog meer verkopen?
De dag wordt afgerond met een toets die u goed kunt maken als u de E-learning en de lesdag volgt.

U ontvangt na enige tijd een certificaat voor deelname aan de cursus.

Bestemd voor
Deze bouwdeelcursus is bedoeld voor medewerkers binnen de bouwmaterialenhandel die meer achtergrondinformatie willen krijgen van de bouwtechnische aspecten van de technische installaties in sanitaire ruimten en keukenopstellingen.

Werkwijze
Ter voorbereiding op de praktische cursusdag krijg je toegang tot een e-learningmodule met daarin belangrijke basiskennis, (toets)vragen en opdrachten. De cursusdag zelf start met een kort theoriedeel waarna al snel praktijkwerkzaamheden uitgevoerd zullen worden.

Je monteert elektrische installatiedelen en schakelingen, sanitaire leidingdelen van koper en kunststof en met de daarbij toepasbare fittingen en verbindingstechnieken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de montage van sanitaire toestellen en de te maken aansluitingen en verbindingen. Aan het eind van de cursusdag volgt een toets, waarmee je kunt meten hoeveel kennis je hebt opgedaan van dit bouwdeel.

Resultaat
Na afloop van de bouwdeelcursus installaties in badkamer en keuken kun je met een gedegen theoretische achtergrond klanten in bouwmaterialenhandel te woord staan. Je bent in staat klanten verder te helpen of door te verwijzen naar een collega die gespecialiseerd is in het vraagstuk van de klant. Zo kun je:

 • de juiste vragen stellen aan een klant om aan complete en relevante informatie te komen;
 • de meest relevante producten voor installaties en toebehoren herkennen en benoemen;
 • de meest voorkomende fouten van het plaatsen van een badkamer en keuken benoemen;
 • omgaan met productdocumentatie (foto's, tekeningen, technische specificaties en verwerkingsvoorschriften, veiligheidsvoorschriften);
 • de grenzen van uw kennis en bevoegdheden aangeven, en doorverwijzen naar een specialist.
Bekijk ook:

Duur
1 dag

Investering
Cursusprijs: € 365,- 
Hibin-leden: € 330,- (korting 10%)

Voor deze opleiding geldt een lesmateriaaltoeslag van € 45,-

april
Startdatum
Soort
Locatie
Beschikbaar