Cursus

Bouwen en Bouwmaterialen B (verkoop in kort bestek)

Professionele vaardigheden voor de handel in bouwmaterialen.

Het vakmanschap van de branche zit in de vertaling van de eisen en wensen van de klant en diens bouwproject naar een goede toepassing en verwerking van producten. De klanten bestellen niet alleen, ze verwachten een professionele gesprekspartner en een deskundig advies. In de opleiding Bouwen en bouwmaterialen B leer je de klant te informeren en adviseren op basis van gedegen vakkennis. Bouwen en Bouwmaterialen B is een Blended Learning opleiding, dit betekent dat de opleiding bestaat uit klassikale bijeenkomsten afgewisseld met zelfstudiemodulen met (werkplek)opdrachten in het digitale leerplein van Hibin Opleidingen.

Inhoud
Bouwen en bouwmaterialen B bestaat uit 8 inhoudelijke modulen en een module met de praktijktoets, te weten:

Module 1: Regelgeving
Module 2: Fundering en vloeren
Module 3: Buitenwanden
Module 4: Daken
Module 5: Adviezen en voorstellen
Module 6: Binnenwanden
Module 7: Afbouw en afwerking
Module 8: Het advies
Module 9: Praktijktoets

Bestemd voor
Baliemedewerkers met verkooptaken en commerciële medewerkers in binnen- en buitendienst.

Voorkennis
Je beschikt over kennis van bouwmaterialen door het volgen van Basiskennis Bouwmaterialen (E-learning), de bouwdeelcursussen en Bouwen en Bouwmaterialen A. Ook kun je een bouwtekening lezen.

Werkwijze
Bouwen en Bouwmaterialen B is een Blended Learning opleiding. Dit betekent dat je naast klassikale bijeenkomsten ook thuis moet studeren en (werkplek)opdrachten moet maken in het digitale leerplein van Hibin Opleidingen. De opleiding bestaat uit 8 inhoudelijke modulen, 9 zelfstudiemodulen en 5 bijeenkomsten. De laatste bijeenkomst (en module) van de opleiding is de praktijktoets waarmee je de opleiding afsluit. De praktijktoets bestaat uit het maken van een voorstel voor een klant op basis van een casus. Met deze praktijktoets sluit je de opleiding af.

Resultaat
Na afloop van Bouwen en Bouwmaterialen B kun je, op basis van gedegen vakkennis, de klant deskundig informeren en adviseren over diverse bouwmaterialen die gebruikt worden in de verschillende bouwdelen van een bouwproces.

Bekijk ook:

Duur
5 dagen van 13.00 - 20.00 uur. De opleiding is als incompany-uitvoering ook te organiseren in 9 dagdelen van 4 uur.

Investering
Cursusprijs: € 2.315,-
Hibin-leden: € 2.085,- (korting 10%)

maart
Startdatum
Soort
Locatie
Beschikbaar
mei
Startdatum
Soort
Locatie
Beschikbaar