Cursus

Bouwdeelcursus Buitenwanden

Een basiscursus rondom producten, hun toepassing en verwerking in de opbouw en afwerking van buitenwanden.

Het werken in de bouwmaterialenhandel vraagt om continu opfrissen van kennis om de klant optimaal te kunnen bedienen. In deze cursus maak je op een praktische manier kennis met de belangrijkste aspecten van het bouwdeel buitenwanden. Ter voorbereiding op de praktische cursusdag krijg je toegang tot een e-learningmodule met daarin belangrijke basiskennis over het onderwerp, (toets)vragen en opdrachten.

Inhoud
De onderwerpen die in de bouwdeelcursus buitenwanden aan de orde komen zijn:

 • De maatvoering
 • Isoleren spouwconstructie
 • Metselen met gevelstenen
 • Voegen van metselwerk

Je gaat dus echt aan het werk met het materiaal. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten heb je de beschikking over praktische handleidingen en overzichten (ook handig in je dagelijkse werk!).

Elke opdracht wordt nabesproken. Waarom en wanneer kies je voor dit product met deze toepassing en verwerking? Waar moet je goed op letten? Welke adviezen kun je aan de klant geven? Wat heeft een klant allemaal nodig en wat kun je dus nog meer verkopen?

De dag wordt afgerond met een toets die je goed kunt maken als je de e-learning en de lesdag volgt.

Je ontvangt na enige tijd een certificaat voor deelname aan de bouwdeelcursus.

Bestemd voor
Magazijnmedewerkers, baliemedewerkers, verkopers binnen- en buitendienst die meer achtergrondinformatie willen krijgen van de bouwtechnische aspecten van buitenwanden.

Werkwijze
Ter voorbereiding op de praktische cursusdag krijg je toegang tot een e-learning module met daarin belangrijke basiskennis, (toets)vragen en opdrachten. De cursusdag zelf start met een kort theoriedeel waarna al snel praktijkwerkzaamheden uitgevoerd of gedemonstreerd zullen worden. Aan het eind van de cursusdag volgt een toets, waarmee je kunt meten hoeveel kennis je hebt opgedaan van dit bouwdeel.

Resultaat
Na afloop van de bouwdeelcursus buitenwanden kun je met een gedegen theoretische achtergrond klanten in bouwmaterialenhandel te woord staan. Je bent in staat klanten verder te helpen of door te verwijzen naar een collega die gespecialiseerd is in het vraagstuk van de klant. Na afloop van de cursus kun je: 

 • De meest relevante producten voor een buitenwanden benoemen;
 • De juiste vragen stellen om te kunnen bepalen aan welke eisen een buitenwand én de bijbehorende producten moeten voldoen;
 • Een klant begeleiden bij productselectie;
 • Een orderpakket samenstellen voor de klant met materialen en gereedschappen voor buitenwanden;
 • De meest voorkomende bouwfouten benoemen;
 • Omgaan met productdocumentatie (foto’s, tekeningen, technische specificaties en verwerkingsvoorschriften, veiligheidsvoorschriften);
 • Aandachtpunten noemen voor opslag en transport;
 • De grenzen van je kennis en bevoegdheden aangeven en beoordelen wanneer en hoe je moet doorverwijzen naar een specialist binnen je eigen bedrijf of bij de fabrikant.
Bekijk ook:

Duur
1 dag

Investering
Cursusprijs: € 365,- 
Hibin-leden: € 330,- (korting 10%)

april
Startdatum
Soort
Locatie
Beschikbaar