Cursus

Basiskennis Bouwlogistiek (E-learning)

Een belangrijke toegevoegde waarde van de bouwmaterialenhandel is de logistieke dienstverlening. Om deze toegevoegde waarde uiteindelijk te kunnen verkopen aan klanten dient een medewerker goed inzicht te hebben in de logistieke processen in de branche en zijn eigen bouwmaterialenhandel. Medewerkers kunnen nu basiskennis hiervan opdoen door middel van een e-learning opleiding rondom logistiek. Bij Basiskennis logistiek worden in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen 4 inhoudelijke e-learning modules beschikbaar gesteld die gezamenlijk de basis vormen van de logistieke kennis voor medewerkers in de bouwmaterialenhandel. Dus leren in je eigen tempo, zonder klassikale bijeenkomsten èn zonder reistijd!

Inhoud
In de opleiding is de (theoretische) basiskennis van logistiek opgenomen die je als commercieel medewerker in de bouwmaterialenhandel minimaal moet hebben om inzicht te krijgen in het logistieke proces in de branche. Je volgt de volgende modules:

  1. Kennismaking met logistiek
  2. Logistieke kosten
  3. Duurzame logistiek
  4. Verkoop van logistiek

Bestemd voor
Basiskennis logistiek is met name bedoeld voor commercieel personeel in de bouwmaterialenhandel (bouwtoelevering). Bij voorkeur heeft een deelnemer aan basiskennis logistiek één of meerdere bouwdeelcursussen gevolgd (of basiskennis bouwmaterialen) én de opleiding bouwen en bouwmaterialen A.

Werkwijze
Basiskennis logistiek bestaat uit 4 inhoudelijke e-learning modules. Deze e-learning modules worden in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen beschikbaar gesteld. Iedere module bestaat uit één of meer hoofdstukken met daarin theorie over het onderwerp en opdrachten. De opdrachten zijn facultatief. De opdrachten helpen je bij het verwerken van de theorie en uiteindelijk bij het maken van de eindtoets. Daarnaast zorgen de opdrachten ervoor dat je de kennis die je opdoet vanuit de theorie toe kunt passen in de praktijk.

Basiskennis logistiek sluit je af met een eindtoets van 15 meerkeuzevragen. Deze eindtoets is verplicht en op basis van de score op deze eindtoets wordt een certificaat afgegeven.

Resultaat
Na afloop van Basiskennis logistiek heb je, op basis van een gedegen theoretische achtergrond, inzicht in de logistieke processen binnen de bouwmaterialenhandel.

Bekijk ook:

Duur
Je krijgt 4 maanden toegang tot de online leeromgeving.

Startdatum
Kan op elk moment starten.

Investering
Cursusprijs € 275,- 
Hibin-leden € 175,-

direct starten
Soort