Cursus

Basiskennis Bouwkunde (E-learning)

Als medewerker in de bouwmaterialenhandel en bouwtoelevering is het belangrijk om een gedegen en brede bouwkundige kennis te hebben, omdat je alleen dan als volwaardig gesprekspartner in de keten kunt functioneren. Medewerkers kunnen nu de basiskennis van bouwkunde opdoen door middel van een e-learning opleiding; Basiskennis Bouwkunde. Bij Basiskennis bouwkunde worden in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen 6 inhoudelijke e-learning modules beschikbaar gesteld die gezamenlijk de basis vormen van de bouwkundige kennis voor medewerkers in de bouwmaterialenhandel. Dus leren in je eigen tempo, zonder klassikale bijeenkomsten èn zonder reistijd!

Inhoud
Basiskennis Bouwkunde bestaat uit 6 inhoudelijke modulen, te weten:

  1. Kennismaking met bouwkunde met bijvoorbeeld bouwmethoden, bouwvormen, bouwregelgeving, bouwproces;
  2. Fundering en vloeren met constructie - en sterkteleer;
  3. Buitenwanden met gevelsystemen;
  4. Daken met dakconstructies en zonnepanelen;
  5. Binnenwanden met dragende wanden, nietdragende wanden en wandsystemen;
  6. Afbouw met ramen, kozijnen, deuren, trappen, muurafwerking, plafondafwerking en vloerafwerking.

Bestemd voor
Basiskennis Bouwkunde is met name bedoeld voor (commercieel) personeel in de bouwmaterialenhandel (bouwtoelevering). Bij voorkeur heeft een deelnemer voorafgaand aan deze opleiding één of meerdere bouwdeelcursussen gevolgd (of basiskennis bouwmaterialen) èn de opleiding Bouwen en Bouwmaterialen A.

Voorkennis
Bij voorkeur heeft een deelnemer voorafgaand aan deze opleiding één of meerdere bouwdeelcursussen gevolgd (of basiskennis bouwmaterialen) èn de opleiding bouwen en bouwmaterialen A.

Werkwijze
Basiskennis Bouwkunde bestaat uit 6 inhoudelijke e-learning modules. Deze e-learning modules worden in de digitale leeromgeving van Hibin Opleidingen, beschikbaar gesteld. Iedere module bestaat uit één of meer hoofdstukken met daarin verwijzingen naar theorie over het onderwerp (Basisboek Bouwkunde van Bone) en opdrachten. De opdrachten zijn facultatief. De opdrachten helpen je bij het verwerken van de theorie en uiteindelijk bij het maken van de eindtoets. Daarnaast zorgen de opdrachten ervoor dat je de kennis die je opdoet vanuit de theorie toe kunt passen in de praktijk.

Basiskennis bouwkunde sluit je af met een eindtoets van 20 meerkeuzevragen. Deze eindtoets is verplicht en op basis van de score op deze eindtoets wordt een certificaat afgegeven.

Resultaat
Na afloop van Basiskennis Bouwkunde heb je, op basis van een gedegen theoretische achtergrond, inzicht in bouwkundige processen.

Bekijk ook:

Duur
Je krijgt 4 maanden toegang tot de online leeromgeving.

Startdatum
Kan op elk moment starten.

Investering
Cursusprijs € 275,- 
Hibin-leden € 175,-

direct starten
Soort