Activiteiten

Activiteiten m.b.t. bouwlogistiek zijn gericht op het direct ondersteunen van bedrijven in de bouwtoelevering

  • Informatievoorziening m.b.t. zero-emissiebeleid in veertig gemeenten i.s.m. TLN en Topsector Logistiek (continu). Hier wordt ook bekeken of er gezamenlijk gepleit kan worden voor harmonisatie van regelgeving. 
  • Ontwikkeling bouwlogistieke game samen met TNO, TLN, Hogeschool Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, Bouwend Nederland en een aantal grote bouwbedrijven. De game wordt aangeboden aan de bouwtoelevering via het programma vakopleidingen van Hibin.
  • Samenwerking met de gemeente Amsterdam. Organisatie onlinesessie waar ondernemers bijgepraat worden over de nieuwe regels (per 1 oktober 2021) voor zwaar verkeer in de hoofdstad.
  • Samenwerking van de gemeente Rotterdam. Gratis advies op maat voor bedrijven in de bouwtoelevering van logistiek makelaars via het Ecostars-programma.
  • Inventarisatie retoursysteem voor pallets. Dit project is in het najaar van 2021 gestart met een inventarisatie van (aankomende) Europese regelgeving, ideeën en plannen bij de technische groothandel en cijfers over het aantal/percentage pallets dat nu wordt weggegooid. Hierbij wordt samengewerkt met de Experttafel Minder primaire grondstoffen, waar een onderzoek is gestart naar restmaterialen op de bouwplaats.
  • Samenwerking met TLN die het mogelijk maakt dat bedrijven uit de bouwtoelevering onder voorwaarden vermeld kunnen worden als bouwhub op de interactieve kaart ‘Stadshubs.nl
  • Deelname Sharing Logistics-programma van de hogeschool Rotterdam. Hibin-leden hebben deelgenomen aan een kwantitatief onderzoek gestart naar beleid en samenwerking met betrekking tot bouwlogistiek door bedrijven in de bouwtoelevering. De resultaten van o.a. dit onderzoek zijn gepresenteerd tijdens het slotevent van Sharing Logistics in september 2021.