image/svg+xml

Branche ontwikkeling

Werken in de bouwmaterialenhandel

De bouwtoelevering is een branche waar je de kans krijgt jezelf en jouw vakmanschap te ontwikkelen. Het is een branche die belangrijk is voor Nederland. Vanuit meer dan 400 vestigingen in heel Nederland zorgen bij Hibin aangesloten bedrijven dat aannemers, zzp’ers en soms ook particulieren kunnen bouwen, verbouwen, onderhouden en renoveren. De Hibin-leden leveren de bouwmaterialen, van de bakstenen en de kozijnen tot de isolatie en de tegels.

In de bouwtoelevering zijn vakmensen nodig. Mensen met een commercieel-technische achtergrond die de bouw kennen en klanten goed kunnen adviseren. Mensen met een klantgerichte instelling die klanten in de showroom of bouwshop verder kunnen helpen. Mensen die zorgen dat alle materialen op het juiste moment op de juiste plaats komen. Mensen met ict-kennis die dat hele proces slim kunnen automatiseren. En nog veel meer. Het zijn allemaal mensen die kiezen voor een dynamische sector waarbinnen veel innovatieve ontwikkelingen plaatsvinden. Nederland heeft een forse bouwopgave en de vakmensen in de bouwtoelevering hebben daarin een belangrijk aandeel.

De branche is goed voor z’n medewerkers. In de bouwtoelevering krijg je kansen. We zien veel voorbeelden van mensen die zich opwerken binnen de branche door vakgerichte opleidingen te volgen. De branche heeft een uitgebreid pakket branchespecifieke opleidingen, waarmee werknemers steeds weer een nieuwe stap in hun carrière kunnen zetten.

Bekijk hier de video Werken in de bouwmaterialengroothandel.