Inspiratie

Duurzame inzetbaarheid. Graag, maar waar te beginnen? Ons advies is: start dan met de DI scan die we samen met Bewegen Werkt hebben ontwikkeld voor de leden van Hibin. Daarnaast vindt je hier een aantal tips voor activiteiten die vallen binnen de subsidiemogelijkheden.

Heb je goede ervaringen met een tip die hier nog niet tussen staat? Deel hem via hoehandeljij@hibin.nl.

 

DI SCAN VOOR HIBIN BEDRIJVEN (6)
Samen met Bewegen Werkt ontwikkeld voor de leden van Hibin. Je kan als werkgevers de duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie inschatten, ontvangt hiervan een rapportage met de uitkomsten én tips voor concrete vervolgacties. Deze rapportage geeft je een eerste inzicht in diverse aspecten van Duurzame Inzetbaarheid binnen je bedrijf. Op korte termijn neemt een adviseur van Bewegen Werkt contact met je op voor een afspraak, online of op een locatie naar keuze. Samen kun je aandachtspunten uitdiepen en mogelijke oplossingen bespreken.
Start de DI scan voor Hibin bedrijven

 

HANDLEIDING 'HET GOEDE GESPREK OVER DUURZAME INZETBAARHEID
Hibin heeft een praktische handleiding ontwikkeld om het gesprek aan te gaan over Duurzame inzetbaarheid. Er is een versie voor de medewerker en de leidinggevende, waarmee beiden het gesprek kunnen voorbereiden en gestructureerd kunnen aanpakken. Beide handleidingen zijn hier te downloaden:

 

BINNEN 1 DAG VAN HET ROKEN AF (10)
Speel jij met de gedachte om te stoppen met roken? De (online) training van Allen Carr’s Easyway stelt jou in staat om op een prettige manier te stoppen met roken. Moeiteloos en voorgoed. Stop met roken!

 

EXPEDITIE MOL (9)
Teambuilding met een vitaliteitstwist, vol met leerzame inzichten, uiteenlopende uitdagingen en spelplezier. Expeditie Mol (bewegenwerkt.nl)

 

MANTELZORG: HOE BLIJF IK FIT, THUIS EN OP HET WERK? (9)
Ruim 1 op de 4 medewerkers combineert werk met mantelzorg. Tijdens de workshop brengen medewerkers hun persoonlijke signalen die wijzen op stress in beeld. Zij staan stil bij de druk die zij ervaren en verkennen de aspecten die druk geven. Vervolgens onderzoeken zij de factoren die de stress beïnvloeden. Zij ontdekken daardoor waar mogelijkheden liggen voor een verandering. De workshop sluit af met tips en handvatten hoe effectiever om te gaan met de stress die de combinatie werk en mantelzorg met zich meebrengt. Mantelzorg: Hoe blijf ik fit, thuis en op het werk? (bewegenwerkt.nl)

 

BUDGETCOACH (10)
Het is bewezen dat financiële stress ten koste gaat van de productiviteit en betrokkenheid op de werkvloer. Medewerkers die zich zorgen maken over hun financiën kunnen zich slechter  concentreren op hun taken en hebben een korter lontje in contact met collega’s en klanten. Het kan voor werkgevers én werknemers interessant zijn om hiervoor een budgetcoach in te schakelen. Bekijk de video | Ga naar de website

 

INTENSIEVE ONDERSTEUNING BIJ HET PLANNEN, ORGANISEREN EN BORGEN VAN VITALITEITSBELEID (7)
De adviseurs van Bewegen Werkt werken volgens het begeleidingsmodel van de onderzoekers Nielsen en Noblet (2018). Deze 4-stappenmethodiek is een bewezen effectieve en projectmatige aanpak gericht op gezondheidsbevordering. Afhankelijk van de wensen en behoefte binnen jouw organisatie ondersteunen onze adviseurs op één of meerdere stappen binnen deze methodiek. Ga naar de website

 

COACHING
Een coach kan met een medewerker in gesprek gaan over de knelpunten of belemmerende overtuigingen die worden ervaren bij het goed vervullen van het werk de komende jaren. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt. Dit kan bij velen coaches. Hieronder een link naar een bureau dat zich specifiek richt op ouderen. Ga naar de website 

 

OPLEIDING PRAKTISCH LEIDINGGEVEN – HIBIN (8)
Hoe blijft een medewerker zich ontwikkelen, zichzelf doelen stellen en vooral ook werkplezier behouden gericht op zijn duurzame inzetbaarheid? Dat gaat, soms vanzelf, maar de leidinggevende heeft hierin ook een belangrijke rol. De Hibin-opleiding Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer reikt de juiste kennis en vaardigheden aan om zowel rond het dagelijks werk als in personeelsgesprekken en werkoverleggen de ontwikkeling en verantwoordelijkheid van medewerkers te stimuleren.
Ga naar de opleidingspagina

 

MASTERCLASS PERSONEELSMANAGEMENT - HIBIN (8)
In de bouwgroothandel vormen medewerkers het belangrijkste onderscheidende vermogen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste mensen op de juiste plaats hebt en dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, gericht op hun duurzame inzetbaarheid? Hoe kun je hen daarop coachen en hoe zorg je voor goede arbeidsomstandigheden en een effectief verzuimbeleid? De Hibin-masterclass Personeelsmanagement is opgebouwd rond de onderdelen van de HR-cyclus. Alle aspecten van het personeelsmanagement worden behandeld; vanaf de bepaling van de personeelsbehoefte tot en met de uitdiensttreding met duurzame inzetbaarheid als rode draad.
Ga naar de opleidingspagina