Gaat Bpf HiBiN de pensioenen verhogen?
29.11.2022

Nieuwsbericht

Gaat Bpf HiBiN de pensioenen verhogen?

De media staan er deze week vol van: verschillende pensioenfondsen verhogen de pensioenen. Gaat Bpf HiBiN dat ook doen? Als werkgever, HR-adviseur of (oud-)deelnemer wil je dat natuurlijk weten. Op 12 december komt het bestuur van het fonds bij elkaar om te besluiten of een pensioenverhoging mogelijk is en zo ja, met hoeveel.

𝗦𝘁𝗶𝗷𝗴𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗲𝗸𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝗴𝗿𝗮𝗮𝗱 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝘀𝘁𝗶𝗷𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗻𝘁𝗲
Of de pensioen verhoogd kunnen worden, heeft alles te maken met de dekkingsgraad van het fonds. Door de oplopende rente is die gestegen. Hier lees je er alles over: https://bit.ly/3F0lmIf

𝗗𝗲𝗸𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝗴𝗿𝗮𝗮𝗱..?
‘Dekkingsgraad’ klinkt ingewikkelder dan het is. Het is eigenlijk heel simpel: het laat zien hoe Bpf HiBiN er financieel voor staat. Maar waarom is die dekkingsgraad zo belangrijk? Dat is omdat hij aangeeft of pensioenen wel of niet verhoogd kunnen worden. Aan de dekkingsgraad lees je namelijk af hoeveel geld een pensioenfonds op dit moment heeft (het vermogen) en hoeveel geld er nodig is om de pensioenen nu én later te betalen (de pensioenverplichtingen). Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻?
Heb je vragen hierover of over andere pensioenzaken, neem dan contact op met Bpf HiBiN. Wist je trouwens dat veel antwoorden over pensioenzaken bij Bpf HiBiN snel en makkelijk te vinden zijn op onze website, bij de veelgestelde vragen?