Geslaagd Hibin Jaarcongres en ALV op 30 mei 2024
04.06.2024 / Professionaliseren, Werkgeverschap, Netwerk Bouwtoelevering, Branche-ontwikkeling, Digitalisering, Marktontwikkelingen en trends, Werken in de bouwmaterialenhandel,

Nieuwsbericht

Geslaagd Hibin Jaarcongres en ALV op 30 mei 2024

Afgelopen donderdag, 30 mei 2024, hebben we met onze leden en het bredere ‘netwerk van de bouwtoelevering’ een geweldige dag beleefd tijdens het Hibin Jaarcongres en de Algemene Ledenvergadering in Utrecht. Het evenement, gehouden op locatie 'DUS Utrecht', bracht een mooie groep van deelnemers samen, variërend van directies van lidbedrijven, experts, analisten tot geïnteresseerden uit het netwerk van de bouwtoelevering. Dank voor de enorme opkomst!

We willen graag alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid, leuke gesprekken en enthousiasme. Met jullie hebben we een gezellige, inspirerende maar ook informatieve dag gehad.

Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar de sprekers die ons hebben voorzien van waardevolle inzichten. We nemen het Jaarcongres opeenvolgend door…

Opening
Hedy van Opzeeland – directeur Hibin – opende het Jaarcongres, om vervolgens het woord te geven aan Hibin bestuursvoorzitter Cock Sierhuis. Hij nam ons mee in ‘de stand van de handel’ op dit moment en hoe deze zich mogelijk gaat ontvouwen in de nabije toekomst.

Hibin Inside
Vervolgens kreeg bureau Hibin het woord. Steven van de Cruijs (communicatie en informatievoorziening), Hans Busio (professionaliseren) en Ad Blokker (maatschappelijke opgaven) spraken de zaal toe over de vele activiteiten, lopende ontwikkelingen en mijlpalen van Hibin.

Marktcijfers, trends en ontwikkelingen
Michel van Eekert van Buildsight leverde een zeer gedetailleerde en uitgebreide analyse van marktcijfers, trends en ontwikkelingen in de bouwsector. Zijn cijfers en diepgaande informatie zorgden voor veel nieuwe inzichten bij de handelaren in de zaal, maar bovenal ook optimisme over het verdere toekomstbeeld; want de bouwopgave is er zeker.
Nadien waren er veel vragen en verzoeken voor een samenvatting van zijn presentatie, hetgeen onderstreept dat de handel veel waarde hecht aan marktinformatie. Buildsight en Hibin geven hier dan ook graag gehoor aan. Was je aanwezig en ontvang je graag de samenvatting? Stuur dan een mail naar info@hibin.nl

Joost Harinck van Digital Factory (Deloitte) gaf een inspirerende keynote over de impact van AI en ChatGPT op de wereld die wij nu kennen en uitgelicht ook de bouwtoelevering. De uitdagingen die hij op het scherm uiteenzette, zoals het verduurzamen van je organisatie en het vergelijkend onderzoek van de Hibin voorwaarden en inkoopvoorwaarden een bouwer, maakte veel los bij de deelnemers in de zaal. Zijn sessie benadrukte hoe belangrijk het is om AI serieus te nemen en als ondernemer in de bouwtoelevering hierop te acteren. Want, zo vertelde Joost zelf: “ondernemingen die de ontwikkelingen op het gebied van AI nu links laat liggen, houden in de toekomst mogelijk op te bestaan. AI gaat niet meer weg, dus kun je als ondernemer er maar beter goed gebruik van maken.”

Hedy van Opzeeland sloot af met een dankwoord en nodigde alle deelnemers uit voor een heerlijke borrel in het ‘speelkwartier’.

Deze middag stond bol van inspiratie, innovatie en interactie. De sessies over branche-ontwikkelingen, marktinzichten en de toekomst van AI in onze sector gaven ons allen veel stof tot nadenken en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Nogmaals dank aan alle aanwezigen. We kijken uit naar het volgende jaarcongres en de vele nieuwe ontmoetingen en inzichten die het met zich mee zal brengen.

 

Het Hibin bestuur en bureau