Heering Kunststof Profielen tekent ETIM convenant
07.02.2023 / Digitalisering,

Nieuwsbericht

Heering Kunststof Profielen tekent ETIM convenant

Heering Kunststof Profielen heeft het ETIM-convenant ter bevordering en versnelling van het gebruik van de uniforme productdata getekend. Inmiddels hebben meer dan vijftig fabrikanten, bouwmaterialengroothandels, inkooporganisaties en partners het convenant ondertekend.

“Een productclassificatie standaard in de Bouw ziet Heering Kunststof Profielen als een interessante ontwikkeling. Daar waar Heering Kunststof Profielen intern continue bezig is met het verbeteren van processen, is het standaardiseren van artikelinformatie er een belangrijk onderdeel van. Het voordeel wordt vooral gezien in het eenvoudig uitwisselbaar maken van productinformatie door de hele keten. Dit zal uiteindelijk leiden tot besparing in tijd en minder fouten. Het convenant vanuit Hibin biedt hierin een mooie kans om de eerste stappen te maken,” aldus Heering Kunststof Profielen.

Over het ETIM convenant
Het ETIM convenant is een initiatief van Koninklijke Hibin en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Ketenstandaard Bouw en Techniek. Het convenant is in eerste aanleg ondertekend door een groot deel van bij Hibin aangesloten bouwgroothandelsbedrijven en inkoopverenigingen, die samen ruim over de 300 groothandelsvestigingen in Nederland exploiteren. Vanuit het brede commitment van de bouwgroothandelsbedrijven wordt fabrikanten van bouwmaterialen de komende periode gevraagd aan te haken bij het convenant. Achttien fabrikanten hebben al gehoor gegeven aan die oproep. Het initiatief wordt onder andere ondersteund door DigiGO, het uitvoeringsteam van het Digitaal Stelsel voor de Gebouwde Omgeving (DSGO), Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB) en de European Association of National Builders’ Merchants Associations and Manufacturers UFEMAT en Bouwend Nederland.

ETIM convenant
Lijst deelnemers (geactualiseerd)