Kennisdossier: duurzaamheid vergelijken met MKI, LCA en MPG
28.11.2023 / Minder primaire grondstoffen,

Nieuwsbericht

Kennisdossier: duurzaamheid vergelijken met MKI, LCA en MPG

In de hedendaagse bouwsector speelt duurzaamheid een cruciale rol. Het is daarom essentieel om een diep inzicht te hebben in hoe we duurzaamheid kunnen beoordelen en verbeteren. Ook in de bouwmaterialengroothandel is kennis over duurzaamheidskenmerken essentieel. In dit kennisdossier – met dank aan Wienerberger – richten we ons op het vergelijken van drie belangrijke instrumenten in de wereld van duurzaam bouwen: de Milieukostenindicator (MKI), de Levenscyclusanalyse (LCA), en de Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Deze instrumenten bieden ons gedetailleerde inzichten in de milieu-impact van bouwmaterialen en -processen, wat eenieder helpt om bewustere en duurzamere keuzes te maken.

Direct toegang tot het kennisdossier

Help de branche op weg met kennisdossiers
Als het gaat om kennis en informatie zijn wij als brancheorganisatie Hibin altijd op zoek naar samenwerkingen. Ben jij expert in een bepaald gebied en wil je graag een bijdrage leveren aan het vereenvoudigen en ophelderen van complexe materie in de bouwketen, bijvoorbeeld over duurzaamheidskenmerken, digitalisering of iets compleet anders? Neem dan contact op door te mailen naar s.van.de.cruijs@hibin.nl.