Nieuwe duurzaamheidsstrategie BAM
24.01.2023 / Minder primaire grondstoffen, Versnelling van de bouw- en renovatieopgave,

Nieuwsbericht

Nieuwe duurzaamheidsstrategie BAM

Donderdag 19 januari lanceerde Koninklijke BAM Groep haar nieuwe duurzaamheidsstrategie. Deze strategie is volgens BAM de cruciale aanvulling op de huidige strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, aangezien ze alleen een toekomst heeft als er duurzaam gebouwd wordt. Voor opdrachtgevers, partners en de maatschappij is de nieuwe strategie ook belangrijk aangezien er samengewerkt moet worden om de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te kunnen. BAM wil met deze strategie een leidende positie verwerven in de sector.

Ruud Joosten, CEO van Koninklijke BAM Groep: “De bouwsector kan echt een verschil maken. Met deze duurzaamheidsstrategie gaan we door waarmee we al een aantal jaren bezig zijn en nemen we als BAM de leiding op weg naar een duurzame toekomst. We moeten laten zien hoe het anders kan.”

Om het voortouw te nemen in de sector gebruik BAM de zes thema’s van de Verenigde Naties waaraan elk concrete doelstellingen aan vast hangen. De Thema’s zijn:
1) decarbonisatie;
2) circulariteit;
3) klimaatadaptatie;
4) biodiversiteit;
5) gezondheid, veiligheid en inclusiviteit;
6) social value.

Om twee voorbeelden uit te lichten, [1] BAM wil tegen 2030 een afvalreductie van 75% realiseren, ten opzichte van 2015. Het gaat zowel om bouw- alsook kantoorafval. Daarnaast stelt het bedrijf haarzelf ten doel de absolute CO-2 emissies in 2030 met 50% te reduceren.

Bekijk de volledige weergave van de ‘Building a sustainable tomorrow’ agenda.

Lees hier het uitgebreide artikel

Voor meer informatie over de duurzaamheidsstrategie, ga naar deze link.