Webinar over de actualiteit: CSRD Rapportage “wat is het en hoe rapporteren volgens de richtlijnen” 12 april
15.03.2023 / Branche-ontwikkeling,

Nieuwsbericht

Webinar over de actualiteit: CSRD Rapportage “wat is het en hoe rapporteren volgens de richtlijnen” 12 april

Let op, er komt een verplichte rapportage aan en de kans is groot dat u daar mee te maken krijgt!
In een uurtje bijgepraat worden? Lees dan verder.

Op dit moment is er veel te doen rondom CSRD rapportage. Op 21 april 2021 heeft de Europese Commissie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen en op 28 november 2022 is de definitieve tekst van deze richtlijn voor verplichte duurzaamheidsrapportage vastgesteld. Het doel van deze nieuwe richtlijn is onder andere om investeerders meer in de richting van duurzame investeringen te bewegen, om zo duurzame en inclusieve groei te bewerkstelligen. Daarom moeten ondernemingen vanaf boekjaar 2025 verplicht over duurzaamheid gaan rapporteren. Namelijk alle bedrijven die op balansdatum de grensbedragen voor ten minste twee van de volgende drie criteria overschrijden:

  • Balanstotaal: € 20 miljoen;
  • Netto-omzet: € 40 miljoen
  • Gemiddeld personeelsbestand gedurende het boekjaar: 250 FTE

Wat is de CSRD en waarom moeten we ermee aan de slag? Hoe ga je als bedrijf aan de slag met de CSRD? Heeft dit ook betrekking op mijn leveranciers en productkeuzes en moeten we hier rekening mee houden in leveranciersbeoordeling?

Hibin heeft Floor Mooij van 2BHonest bereid gevonden om te spreken over dit onderwerp in een webinar op donderdag 12 april om 16:00 tot 17:00.

Voor wie?
Voor ondernemers in de bouwgroothandel, aannemers, leveranciers en al het aanverwante. In feite voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Inschrijven kan via deze link én is gratis!
Of simpel door een e-mailtje te sturen naar a.blokker@hibin.nl met vermelding van je inschrijving.

De toegangslink ontvang je uiterlijk 11 April na inschrijving.

Let wel: het betreft een webinar via Microsoft Teams. We adviseren je ruim voor de start van de webinar eerst te controleren of je de Teams omgeving kunt betreden. Zet bij aanvang je microfoon op ‘mute’.

Hopelijk zien we jou online de 12e om 16:00.

Ad Blokker
programmamanager maatschappelijke opgaven bij Hibin.

Vragen? Mail naar a.blokker@hibin.nl.