De Bouwtechnische Leerlijn van Hibin: basiskennis van balie tot accountmanagers
02.07.2024 / Professionaliseren,

Nieuwsbericht

De Bouwtechnische Leerlijn van Hibin: basiskennis van balie tot accountmanagers

Ondernemers in de branche onderkennen het belang van deskundigheid, maar ervaren ook uitdagingen om kennisontwikkeling daadwerkelijk op gang te brengen. Het opleidingsaanbod van Hibin biedt al jaren de vakkennis waarmee klantvragen optimaal kunnen worden bediend. Starters in de branche kunnen voor een eerste kennismaking gebruik maken van diverse (gratis) e-learnings. Vervolgens biedt de Bouwtechnische Leerlijn stap voor stap de juiste basis voor balie, binnendienst en accountmanagement.

De 3-daagse opleiding Bouwen en Bouwmaterialen-A is de beste optie om de meest gangbare bouwmethoden en materialen te leren kennen van fundament tot dak. Docent John Spiekerman van Weezelenburg vertelt: “Al meer dan 25 jaar haal ik mijn motivatie uit het begeleiden en ondersteunen van cursisten. Door mijn brede werkervaring kan ik de vakinhoud perfect inkleuren met de praktijk. Ik zie cursisten groeien als mens en meer zelfvertrouwen krijgen, omdat zij de kennis, tips en tricks direct kunnen gebruiken in hun werk”.

John Spiekerman Weezelenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Als vervolg biedt de opleiding Bouwen en Bouwmaterialen-B in 5 dagen de verdiepende vakkennis waarmee deelnemers deskundig een advies en offerte kunnen formuleren met betrekking tot materialen die gebruikt worden in de verschillende bouwdelen en kleine projecten. Docent Peter Ligthart studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft en studeerde af op het functioneel ontwerpen van gebouwen. Hij is actief als zelfstandig adviseur bouwregelgeving en voorzitter van het College van Deskundigen Kwaliteitsborging. Hij doceert kwaliteitszorg en certificering, elementaire bouwkunde, constructieleer en bouwfysica, waarbij hij interactie, inzicht en begrip net zo belangrijk vindt als parate kennis.

Peter Ligthart

 

 

 

 

 

 

 

 

De opleiding Bouwen en Bouwmaterialen-C, ofwel de CTB-1 vormt de kopstudie van de bouwtechnische leerlijn. Op basis van actuele kennis over integrale en duurzame bouwprojecten ontwikkelt de deelnemer zich tot een uitstekende gesprekspartner voor grotere aannemers, ontwikkelaars en architecten. Cursisten gaan zelfstandig op zoek naar informatie en trends en vertalen deze naar concrete oplossingen en presentaties. Doelgroep vormen verkopers en accountmanagers met enkele jaren ervaring. Joseph de Bondt is docent van de CTB-1. Hij is architect en doceerde aan meerdere hogescholen. “Kennis doorgeven is samen een creatieve puzzel oplossen, dat maakt lesgeven zo mooi”. Joseph is een groot voorstander van een leven lang leren: “zorg dat je een jonge professional blijft door blijvend te leren, dan maakt leeftijd niet uit”. Veel oud-deelnemers vervullen inmiddels commerciële spilfuncties in hun bedrijf.

Joseph de Bondt

 

 

 


 

 


 

 

Wat vinden cursisten er zelf van? Jaarlijks nemen zo’n 160 professionals deel aan de bouwtechnische leerlijn en ze waarderen de opleidingen met een dikke 8. Twee van hen geven hun mening in deze filmpjes.