Werkgeversbijeenkomst pensioenbewustzijn gemist?
30.06.2022 / Werkgeverschap,

Nieuwsbericht

Werkgeversbijeenkomst pensioenbewustzijn gemist?

Op 22 juni organiseerde Bpf HiBiN, het pensioenfonds van de sector handel in bouwmaterialen, een werkgeversbijeenkomst. Die ging over de verantwoordelijkheid die werkgever en fonds samen hebben als het gaat om het pensioenbewustzijn van medewerkers. De bijeenkomst was voor veel aanwezige werkgevers een eyeopener, want die verantwoordelijkheid gaat ver.

Verantwoordelijkheid werkgever en pensioenfonds

Na het welkom stond de zaal stil bij wat pensioen nu eigenlijk ís. Dat was een goede springplank naar de volgende onderwerpen:

  • Wat is/doet Bpf HiBiN?
  • Wie doet wat rondom pensioen: rol Bpf HiBiN en werkgever(s)
  • Wet Pensioencommunicatie en pensioenbewustzijn
  • Ondersteuning door Bpf HiBiN van werkgevers (en andersom!)
  • Wet toekomst pensioenen (Pensioenakkoord) over de ins & outs van het (mogelijke) nieuwe pensioenstelsel

Daarnaast werden de plannen toegelicht om de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren, zoals het aanbieden van automatische incasso om de facturen te betalen. Ook een praktijkcasus kwam aan bod, in dit geval het overlijden van een medewerker in dienst. Welke gevolgen dat heeft en hoe die afgehandeld, maar belangrijker nog: vooraf beïnvloed kunnen worden, werd goed in beeld gebracht. Dat de Anw-hiaatverzekering hierin een belangrijke rol kan spelen, werd druk genoteerd. Tot slot werd de aanstaande werkgeversvacature binnen het bestuur van Bpf HiBiN besproken, wat de nodige interesse wekte.

Opmerkingen en wensen

Er was volop ruimte voor vragen en wensen: wat kan Bpf HiBiN voor werkgevers doen en wat kunnen werkgevers voor het fonds doen? Dat leverde over en weer de nodige zinvolle opmerkingen en wensen op. Met al die zaken gaat het fonds nu aan de slag.

Nieuwe bijeenkomsten

De aanwezigen (waaronder CPE Nederland, B+M Baustoff + Metall, De Hoop Terneuzen, Beuker Handel, Holten van de Wal, SIG Nederland, De Hilver Bouwmaterialen en Koninklijke Hibin) waren het erover eens dat deze samenkomst veel heeft opgeleverd. Door coronamaatregelen was het lange tijd jammer genoeg niet mogelijk om dit soort meetings te houden, maar Bpf HiBiN hoopt dit vanaf nu weer structureel te kunnen doen. Daarnaast gaat het pensioenfonds samen optrekken met Koninklijke Hibin bij de bijeenkomsten van deze laatste over werkgeversschap.

Bijeenkomst gemist?

Kon u niet bij de presentatie aanwezig zijn? Dan kunt deze opvragen via werkgevers@bpfhibin.nl. Daar kunt u ook terecht als u andere vragen over pensioenzaken heeft.