Duurzame inzetbaarheid begint met een vliegende start
18.07.2023 / Professionaliseren, Werkgeverschap,

Nieuwsbericht

Duurzame inzetbaarheid begint met een vliegende start

Efficiënte onboarding voor nieuwe medewerkers
In een krappe arbeidsmarkt verdient een nieuwe medewerker die voor jouw bedrijf kiest een warm welkom. Daarnaast wil je hem of haar zo snel mogelijk op gang helpen met de juiste kennis en connecties. Voor deze zogenaamde ‘onboarding’ heeft Hibin voor zowel werknemer als werkgever een inwerkprogramma opgesteld. Het bevat nuttige tips en kan vanzelfsprekend naar eigen inzicht worden aangepast. Duurzame inzetbaarheid begint met een vliegende start! Vraag het inwerkprogramma aan via: hoehandeljij@hibin.nl.

Gratis opleidingen voor nieuwe medewerkers in de branche
Een leven lang leren kan vanaf de eerste werkdag. Hibin stelt jaarlijks 200 gratis opleidingsvouchers beschikbaar voor nieuwkomers in de branche. Dit draagt bij aan een snelle inzetbaarheid van nieuwe medewerkers. Alleen nieuwe medewerkers (max 18 maanden in dienst) van Hibin-leden kunnen gebruik maken van dit aanbod. De vouchers (één per persoon) zijn geldig voor deelname aan één van deze drie basisopleidingen:

• Basiskennis Bouwmaterialen
• Basiskennis Verkoop
• Basiskennis Afbouwmaterialen

De vouchers hebben een waarde van € 175,- en zijn geldig voor drie online opleidingen die aansluiten bij de praktijk van de meeste startende medewerkers. voor inschrijving en de spelregels van de vouchers, zie: https://hibin.nl/professionaliseren/opleidingen/opleidingsvouchers

Opleiding Praktisch Leidinggeven
Hoe blijft een medewerker zich ontwikkelen, zichzelf doelen stellen en vooral ook werkplezier behouden gericht op zijn duurzame inzetbaarheid? Dat gaat, soms vanzelf, maar de leidinggevende heeft hierin ook een belangrijke rol. De Hibin-opleiding Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer reikt de juiste kennis en vaardigheden aan om zowel rond het dagelijks werk als in personeelsgesprekken en werkoverleggen de ontwikkeling en verantwoordelijkheid van medewerkers te stimuleren.

Deze opleiding komt in aanmerking voor een subsidie uit het Mdieu-programma Hoe Handel Jij: de werkgever ontvangt na afloop van het project 50% van de kosten terug.

Masterclass Personeelsmanagement
In de bouwgroothandel vormen medewerkers het belangrijkste onderscheidende vermogen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de beste mensen op de juiste plaats hebt en dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, gericht op hun duurzame inzetbaarheid? Hoe kun je hen daarop coachen en hoe zorg je voor goede arbeidsomstandigheden en een effectief verzuimbeleid? De Hibin-masterclass Personeelsmanagement is opgebouwd rond de onderdelen van de HR-cyclus. Alle aspecten van het personeelsmanagement worden behandeld; vanaf de bepaling van de personeelsbehoefte tot en met de uitdiensttreding met duurzame inzetbaarheid als rode draad.

Deze opleiding komt in aanmerking voor een subsidie uit het Mdieu-programma Hoe Handel Jij: de werkgever ontvangt na afloop van het project 50% van de kosten terug.

 

Contact

Voor vragen of meer informatie, neem direct contact op

hoehandeljij@hibin.nl

06 8185 0063

 

• Artikel 1 | Hoe handel jij…
• Artikel 2 | Langdurig slijtvast beschikbaar en bruikbaar! Waarom duurzame inzetbaarheid belangrijk is voor mens èn bedrijf

Hans  Busio
Auteur Hans Busio