Langdurig slijtvast beschikbaar en bruikbaar! Waarom duurzame inzetbaarheid belangrijk is voor mens èn bedrijf
18.07.2023 / Werkgeverschap, Werken in de bouwmaterialenhandel,

Nieuwsbericht

Langdurig slijtvast beschikbaar en bruikbaar! Waarom duurzame inzetbaarheid belangrijk is voor mens èn bedrijf

Persoonlijk vind ik duurzame inzetbaarheid een suffe term. Maar een beter woord kan ik er ook niet voor vinden. En tegelijkertijd klopt het helemaal. Zo geeft De Dikke van Dale drie betekenissen aan “duurzaam”; langdurend, slijtvast en het milieu weinig belastend. En “inzetbaarheid” kent De Dikke van Dale dan weer niet, maar “inzetbaar” wel namelijk: beschikbaar, bruikbaar.

Wie wil er nou niet langdurig slijtvast bruikbaar en beschikbaar zijn en liefst het milieu niet al te veel belasten? Iedereen toch? In ieder geval wil je zo lang mogelijk meegaan in goede gezondheid en een fijn (werkend) leven.

Dat is de kern van duurzame inzetbaarheid; langdurig slijtvast bruikbaar en beschikbaar zijn. En hoe zorg je daar dan voor? Het begint door regelmatig eens stil te staan bij jezelf; de balans opmaken zogezegd. Hoe gaat het met mijn lijf? Zit ik lekker in mijn vel? Heb ik geldzorgen? Hoe gaat het op mijn werk? Wil ik verder? Deze vragen zijn nodig om duurzaam inzetbaar te blijven.

Voor directie, management, leidinggevenden is het net zo belangrijk om zulke vragen te stellen. Medewerkers vormen de kern van een gezond en succesvol bedrijf. En ze worden steeds schaarser en moeten ook nog eens langer doorwerken. Wees zuinig op ze.

De vragen stellen is één. Vervolgens de antwoorden. En vooral de mogelijkheid en eventueel hulp om iets te veranderen of te verbeteren. Daar draait het om in het programma “Hoe handel jij”.

Het programma van, voor en door werkgevers en werknemers dat zich richt op ‘Langdurig Slijtvast Beschikbaar en Bruikbaar zijn’ bij voorkeur  in de bouwgroothandel. Samen met de bonden geeft Hibin hier vorm aan. Voor meer informatie, kijk op: www.hibin.nl of mail naar hoehandeljij@hibin.nl.

 

 

Contact

Voor vragen of meer informatie, neem direct contact op

hoehandeljij@hibin.nl

06 8185 0063

Ga verder

• Artikel 1 | Hoe handel jij…
• Artikel 3 | Duurzame inzetbaarheid begint met een vliegende start

Marc  Donckers
Auteur Marc Donckers